Setia Eco Park Villa / TWS & Partners

first_imgSave this picture!Courtesy of TWS & partners+ 18 Share CopyAbout this officeTWS PartnersOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsLandscape ArchitectureParkResidential ArchitectureHousesDabasHousesKuala Lumpur3D ModelingMalaysiaPublished on April 14, 2010Cite: “Setia Eco Park Villa / TWS & Partners” 14 Apr 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Talis SVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Solid ColorPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesDining tablesZeitraumWood Table – TautBathroom AccessoriesBradley Corporation USARoll Towel Dispenser – Electronic TouchlessWoodLunawoodThermowood FacadesAluminium CompositesSculptformClick-on Battens in Victoria GardensMetal PanelsLongboard®Metal Ceilings – DauntlessWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsPerforated Facade PanelFiber Cements / CementsDuctal®Rainscreen Cladding Panels for Lightweight Facades in Apartment BlockBricksAcme BrickModular Size BrickMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?Setia生态公园别墅 / TWS & Partners是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Park Malaysia CopyPark, Houses•Kuala Lumpur, Malaysia ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/56129/setia-eco-park-villa-tws-partners Clipboard “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/56129/setia-eco-park-villa-tws-partners Clipboard Year:  2007center_img Setia Eco Park Villa / TWS & PartnersSave this projectSaveSetia Eco Park Villa / TWS & Partners Area:  400 m² Year Completion year of this architecture project Setia Eco Park Villa / TWS & Partners Architects: TWS Partners Area Area of this architecture project Text description provided by the architects. THE LOCATION & CLIENT’S BRIEF This project is located at the palm coconut plantation, in Syah Alam district, 15 minutes ride from Kuala Lumpur. The site where the building is located is part of the master plan of satellite city, which comprise of residential, and other supported facility, named Setia Eco Park. This development brings the Green Environment concept, within the site planning, dedicated to middle upper class market. The client’s brief is to create an unique, modern, sustainable architecture style without leave tropical aspects as a starting point. The site itself was a part of master plan of integrated mixed use and residential function called SETIA ECO PARK, which carried the GREEN ENVIRONMENT concept, within their design concept, and intended to be sold to the midlle up market. Save this picture!Courtesy of TWS & partnersRecommended ProductsRenders / 3D AnimationEnscape3D Real-Time Rendering SoftwareWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesWoodSculptformTimber Click-on BattensWoodTechnowoodPergola SystemsThe design brief was came from client to create the housing environment which will reflects the modernity of asian architecture style without leaving the tropical aspects as design constraint. ARCHITECTURAL CONCEPT PASSIVE INSTRUMENT USAGE TO CREATE A SUSTAINABLE ARCHITECTURAL SPACE Derive from the client’s brief, we decide to play an additive form generator to create a massing and, in the same time, functional space as well. The indoor space was analogize in pure geometric box, which composed, juxtaposed and inter connected one and the other with a “gap” in between, which interpreted to a circulation or buffer zone, to infiltrate natural air and daylight, as much as possible. Save this picture!Courtesy of TWS & partnersIn vertical way, the massing were rotated and juxtaposed perpendicular one and the other to create the in between space into roof garden. With this roof garden, we try to create a rain water catchments surfaces to replace the ground which covered by the building. Also giving an added value to the room at upper level, as a direct outdoor orientation from within. This rotation of the massing also give a shadow effect to the room below. The usage of few kind of texture and color to this building, also refer to the richness and diversity of aian architecture in general. Save this picture!Courtesy of TWS & partnersACTIVE INSTRUMENT USAGE TO CREATE A FRIENDLY ARCHITECTURE PRODUCT The usage of wide canopy in the top part of the building also play a double role, as a place for solar panel, beside as a canopy. This amount of solar panel was calculated to reduce 30 % of energy consumed within this villa.Project gallerySee allShow lessVertical Confluence / Y-studioArticlesHiding in Triangles / Philip Modest Schambelan + Anton FrommArticles Share ArchDaily “COPY” Projectslast_img

Previous Article
Next Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *