Georgica Cove / Bates Masi Architects

first_img Georgica Cove / Bates Masi Architects Georgica Cove / Bates Masi ArchitectsSave this projectSaveGeorgica Cove / Bates Masi Architects Houses United States Area:  6500 ft² Year Completion year of this architecture project 2017 Save this picture!Courtesy of Bates Masi Architects+ 17Curated by Fernanda Castro Share “COPY” Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyHouses•East Hampton, United States Architects: Bates Masi Architects Area Area of this architecture projectcenter_img ArchDaily Manufacturers: Subzero/Wolf, Thermador, Viking Range, Arcadia Custom, Ballista, VALVO Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Projects CopyAbout this officeBates Masi ArchitectsOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesEast HamptonUnited StatesPublished on May 15, 2018Cite: “Georgica Cove / Bates Masi Architects” 15 May 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Surface: Nordic DécorWindowsAir-LuxSliding Window – CorneringWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesMetal PanelsTrimoInternal Walls – Trimoterm, Qbiss OneGlassSolarluxWintergarden – SDL Akzent plusSystems / Prefabricated PanelsInvestwoodCement Bonded Particle Board – VirocPaintKEIMMineral Paint in Hunters Point LibraryCabinetsburgbadMid-Height Cabinet – EssentoSignage / Display SystemsGlasbau HahnMuseum Display CasesMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?海湾乡村小屋 / Bates Masi + Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Save this picture!Courtesy of Bates Masi ArchitectsText description provided by the architects. A couple with property on a cove overlooking the ocean asked for a house that would be comfortable for just the two of them the majority of the time. However, with their love of entertaining, the house had to grow on busy weekends to accommodate their children, grandchildren, and guests. To instill the desired sense of comfort and peace, it was also important that the design blend with the pastoral setting and vernacular building traditions: predominantly shingle style homes and barns that are often built and added to over time. Historic precedent studies revealed that referencing New England connected farms in an innovative way could achieve both goals.Save this picture!Courtesy of Bates Masi ArchitectsConnected farms aggregated over time, interconnecting multiple buildings with distinct uses. The architectural style of the house was applied to subsequent buildings to unify the assembly, but partitions within provided the necessary separation between uses: house to kitchen, kitchen to shop, and shop to barn for instance. One volume was often offset or rotated from the next to provide greater access to light, air, and privacy from the other functions. Following that example, the program of this house is divided into owners’ bedroom and office, eat-in kitchen and family room, formal living and dining, and guest rooms. The spaces are arranged around a courtyard to create visual and physical connections between them but those connections can be broken by large sliding doors. Each structure has an independent mechanical system allowing it to be shut down when unoccupied. This allows the livability of the house to expand and contract whether the couple is alone, hosting dinner guests, or has a full house of overnight guests.Save this picture!Courtesy of Bates Masi ArchitectsAs with connected farms, a limited palette of materials and details unifies the various spaces and responds to the local climate. The cedar shingles common to local buildings are scaled up to the size of boards to cover the roof and sidewalls. Cedar screens provide privacy and filter light. A limestone plinth filled with sand elevates the house above the floodplain while also creating drywells to accept storm water runoff. Oak floors and millwork throughout unify the spaces.Save this picture!Courtesy of Bates Masi ArchitectsThe design repurposes the historic typology of the connected farm to suit the very timely needs of the site and the family. By acknowledging the area’s history and tradition of building, this home is an evolution of its cultural expression.Save this picture!Courtesy of Bates Masi ArchitectsProject gallerySee allShow lessMorumbi Corporate / Aflalo/Gasperini ArquitetosSelected ProjectsMorphosis Releases Details of Competition-Winning Scheme for Unicorn Island Masterpl…Architecture News Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/894495/georgica-cove-bates-masi-plus-architects Clipboard Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/894495/georgica-cove-bates-masi-plus-architects Clipboardlast_img

Previous Article
Next Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *