CC House / Sommet

first_imgArchDaily Photographs 2019 Bolivia CC House / Sommet Photographs:  Cristobal Palma / Estudio Palma Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyAbout this officeSommetOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSanta Cruz de la SierraOn FacebookBoliviaPublished on January 07, 2021Cite: “CC House / Sommet” [Casa CC / Sommet] 07 Jan 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/954156/cc-house-sommet Clipboard Architects: Sommet Area Area of this architecture project Projects CC House / SommetSave this projectSaveCC House / Sommet Lead Architects: Save this picture!© Cristobal Palma / Estudio Palma+ 17Curated by Clara Ott Share CopyHouses•Santa Cruz de la Sierra, Bolivia Design Team:Juan Carlos RojasStructural Engineer:Fernando AragonHydrosanitary Engineering:Federico FerrufinoElectrical Engineering:Reynaldo CabreraLandscape:Maria Ines SaavedraCollaborators:Yazmin Lara Alub, Diego Frias SalazarCity:Santa Cruz de la SierraCountry:BoliviaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Cristobal Palma / Estudio PalmaRecommended ProductsResidential ApplicationsAccoyaAccoya® Wood in a Split-Level West Vancouver HomeFiber Cements / CementsApavisaTiles – Nanofusion 7.0WindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20Text description provided by the architects. The CC house is located on a sloping terrain, which has  a double access. This condition allowed us to use the privileged position to organize the house in a composition of two volumes that overlap each other. The lower volume contains the public program of the house, while the upper volume contains a private access from the garage that leads directly to the bedrooms.Save this picture!© Cristobal Palma / Estudio PalmaSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Cristobal Palma / Estudio PalmaSave this picture!© Cristobal Palma / Estudio PalmaThe lower floor is organized under the concept of an open plan and integrates all the social spaces of the house, maintaining a fluid communication. Despite the house rises and is separated from the ground, an explicit communication is established between the interior and the exterior of the house. Each space opens its views towards the garden, allowing a direct visual communication between the interior and the exterior.Save this picture!© Cristobal Palma / Estudio PalmaThe orientation of the house responds to sun exposure. The sides become blind walls as protection from the sun and define the volumes of the house. In this way we can also direct the views towards the lowest point of the terrain, taking advantage of the privileged views of the surroundings.Save this picture!© Cristobal Palma / Estudio PalmaSave this picture!SectionSave this picture!© Cristobal Palma / Estudio PalmaThe materiality of the house reveals its structural solution, leaving it bare and visible as an integrated part of the architectural composition. The concrete beams that support the slabs act as dividing axes between both levels and allowing to highlight the formal purity of the composition.Save this picture!© Cristobal Palma / Estudio PalmaSave this picture!© Cristobal Palma / Estudio PalmaProject gallerySee allShow lessBambow Suspended Flying Bridge / Atelier LAISelected ProjectsOficinas Wakasabi / WakasabiSelected Projects Share “COPY” Sebastian Fernandez de Cordova, Maria Ines Saavedra, Mariano Donoso, Erika Peinado Area:  3788 ft² Year Completion year of this architecture project “COPY” Houses Manufacturers: AutoDesk, Cortizo, Knauf, Kohler, ACT 3D, S.C.A, Trimble Navigation, VASA ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/954156/cc-house-sommet Clipboard Year: last_img

Previous Article
Next Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *